10 leuke dingen die kinderen zeggen

Omdat je waarschijnlijk al genoeg feministische kreten om je oortjes geslingerd hebt gekregen en ik wereld vrouwendag toch niet helemaal kan negeren (al wil ik hierbij wel gezegd hebben dat ik een beetje moet zuchten van iedereen die hier een commercieel slaatje uit probeert te slaan. Dat is niet helemaal waar deze dag voor is bedoeld, lieve mensen), besloot ik de kleine vrouwen eens aan het woord te laten. Want als een bijvangst van deze dag (die in 1909 in het leven is geroepen om de rechten van de vrouw te verbeteren) is dat we lief voor elkaar moeten zijn, dan is onze jongere generatie daar een lichtend voorbeeld van. Daarom de liefste dingen die onze dochters hebben gezegd lately op een rij. Voor een glim- of een hardop-lach.

1. “Mama, vind je het fijn dat je mooie borsten hebt?”

Kijk, dat zijn nog eens complimenten die je raken.

2. “Mijn moeder poept nooit. En áls ze het doet, dan ruikt het dus naar bloemetjes.”

3. “Mag ik een traktaartje?”

Kind, je hebt gelijk. Een tartaartje is ook een traktatie.

4. “Mam, jij was toch op een feestje met de koningin? Hebben jullie toen samen gepraat?”

Antwoord: “Nou zo gaat dat niet helemaal in de praktijk. Ik was ergens waar zij eregast was. Het is dan niet echt beleefd om op haar af te stappen.”

Dochter: “Nou, als ik de koningin was en ik zag jou, dan was ik dus meteen op je afgestapt om te kletsen.”

5. “Ik kan binnenstebuiten van 100 tot 1 tellen.”

6. “Nee, dat is superlang geleden. Het was eerdergisteren.”

7. “Mam, ik weet dat je niet 10.000 dingen tegelijk kunt doen, maar mag ik misschien een boterhammetje?”

8. “Mam, daar zat jij toch? In het vliegtuig voorin? In die lekkere zachte stoelen?”

9. Als de meneer van de ANWB zich voorstelt en mijn dochter een hand geeft: “Hai, ik ben Hans, en jij bent…?” En zij antwoordt met “Perfect.”

10. Of het heerlijk ontnuchterende

“Wat wil je later worden?”

“Niets. Net als oma.”