10x Waarom we niet meer kunnen wachten tot Frozen 2 in de bios is

Let. It. Goooooo. BIJNA mogen we weer. En ja, écht bijna. Want wat hebben we er lang op gewacht, hè? Voor als je het was vergeten: deel 1 kwam uit in 2013. Dat is dus alweer zes jaar geleden, oftewel véél te lang geleden. Nu gaat-ie dus eindelijk deze week in première, wat betekent dat we met z’n allen in de bios zitten vrijdag. Toch? Ik wil in ieder geval niet nog een dag langer wachten. Waarom niet? Ik schotel je even de beste 10 redenen voor. Alsof je die eigenlijk nog nodig had…

1. Heel simpel: we hebben Anna en Elsa gewoon gemist. Na honderd keer deel één terug te hebben gekeken zijn we weer toe aan iets nieuws. Aan nieuwe verhalen. En Olaf willen we ook weer zien trouwens. Die mis ik ook.
2. De recensies liegen er niet om. Ja, een aantal geluksvogels hebben ‘m dus al gezien en die zijn zó enthousiast. Overal vier van de vijf sterren. Dat willen we natuurlijk met onze eigen ogen zien.
3. We hebben een vervanger nodig voor Let It Go. Blijft een topnummer, maar ik ga ervan uit dat deze film nét zo’n knaller heeft.
4. De boodschap van de film, ik hou ervan. Frozen 2 gaat over zelfacceptatie, een best lastig onderwerp waarvan ik het heel goed vind dat Disney dat aankaart.
5. De. Trollen. Zijn. Terug. Meer hoef ik niet te zeggen. En ze schijnen een grotere rol te hebben dan in deel 1. Jippie.
6. In Frozen 2 is Elsa de baas over Arendelle en oké, we weten dat ze er wat moeite mee heeft, maar ik ben wel heel benieuwd naar hoe ze het er vanaf brengt. Who run the world? Girls. Elsa, in dit geval.
7. De mooie beelden. Het lijkt af en toe wel een soort natuurfilm waar je naar kijkt. De beelden van de trailer zijn al zó mooi, dat wordt natuurlijk alleen maar indrukwekkender als je die in de bios ziet.
8. Anna en Kristoff. Ja, eigenlijk een schande dat ik ze pas nu noem. Maar zijn ze nog so happy together? Het lijkt er wel op, en het lijkt er ook op dat hun relatie alleen maar beter en sterker wordt.
9. De film draait duidelijk meer om Elsa. In het eerste deel volgden we vooral Anna (in haar zoektocht naar Elsa), maar kregen we Elsa zelf niet heel veel te zien. In deel twee zijn de rollen meer omgedraaid en leren we Elsa goed kennen.
10. Ik mag mijn Elsa-jurk weer aan. Ja sorry, maar dat is voor mij echt wel een groot pluspunt. Laat de Frozen-gekte maar weer losbarsten. LET IT GO.