De 3 originals om te trakteren

Ik heb twee dochters in drie weken tijd gebaard. Ja, daar zat natuurlijk wel drie jaar tussen, wijsneus, maar meisje twee is op 24 mei geboren en meisje drie op 15 juni. Of dat nog niet genoeg geknutsel en gefröbel met zich meebrengt, verandert meisje één van school (lees hier maar van de hoed en de rand) en gaat ook zij trakteren. Ik heb mijn inner Martha Stewart (je weet wel, zij van Snoop Dogg) wakker geschud en heb drie best wel goede (en haalbare) traktaties gevonden. Ik deel ze met je, want je gaat er vast blij mee zijn.

1.     Het onbewoonde eiland

Men neme een eierkoek en een plaatje van een palmboom. Dat plaatje lijm je op een lange sateprikker en de prikker, rapapa: prik je in de koek (die je dus met de bolle kant naar boven legt). Om het af te maken knutsel je een golfje van een blauwe zure mat die je bij elkaar houdt met een satéprikker. Eventueel kun je de koek nog afstylen met een schatkistje en klaar ben je. Op naar nummer twee.

2.     De prinses en de raket

Koop bakjes voor cupcakes, spekken in alle soorten en vormen, lange satéprikkers en gekleurde en zwarte dropveters. We gaan een his and hers maken namelijk. Voor de meisjes rijg je het cupcakebakje op z’n kop om de prikker. Kijk, nu heb je ineens een rokje. Dan rijg je een langwerpig rond spekje op het stokje en maak je het af met een klein rond spekje met een platte voorkant. Dat wordt het hoofd. Van gekleurde dropveters maak je haar, wat je bevestigt met snoeplijm. Teken er nog een gezichtje op met glazuurstift en tadaaa. Dan voor de jongens. Rijg eerst een langwerpig spekje en dan een ruitvormige spek die je doormidden knipt. Knoop aan de onderkant een knoopje van de dropveter zodat het een lont lijkt. Prik alle prikkers in een halve watermeloen die je even hebt ingepakt in aluminiumfolie en je bent de heldin van de dag.

3.     Deze is voor dummies

Dit kan niet mislukken. Koop dropkoppen en apekoppen, Engelse drop en kersensnoepjes. Oh ja, en kleine satéprikkers dus. Aan de onderkant rijg je het kersensnoepje, waarbij je de twee kersen uit elkaar trekt. Hé, het zijn ineens beentjes geworden. Dan een of twee vierkante Engelse dropjes als lijfje. Vervolgens prik je in nóg een kersensnoepje dat je in tweeën hebt gedeeld (jawel: armpjes) en tot slot prik je er een drop- of apekopje op en klaar ben je.

Was ik het die zich gisteren nog zo druk maakte om het gewicht van kinderen? Seriously? Maar vandaag even niet. Vandaag is het feest.