De leukste speelparken in Nederland voor een dagje weg

Ons kleine landje telt stiekem hartstikke veel speelparken die ideaal zijn voor een leuk dagje uit met de familie. Leuk voor de kids met alle glijbanen en soms zelfs echte attracties, en voor de ouders om (hopelijk) met een zonnetje te genieten van een koffietje. Ik zeg inderdaad hopelijk, want dat mooie weer is vaak nog een beetje een vraagteken. In dat geval zijn er óók heel veel opties om binnen te doen, bij een indoor speelhal. De leukste in Nederland heb ik voor jullie op een rijtje gezet. Have fun bij één van deze, of natuurlijk alle speelparken in Nederland.

1. Oud Valkeveen.
Oud Huizerweg 2, Naarden

Wat hebben ze hier niet? Glijbanen, botsauto’s, zelfs een miniachtbaan en een wildwaterbaan. Leuk voor jong en oud, dus. Bij slecht weer is er ook een grote indoorhal met theater, ballenbakken en een bioscoop.

2. Schateiland Zeumeren.
Stroetweg 7, Voorthuizen

Een perfect uitje voor als het slecht weer is, dit is namelijk het grootste overdekte speelpark van Nederland. Kinderen tot en met 12 jaar zijn welkom om te gaan schatzoeken, de onderwaterwereld te ontdekken of hun weg te vinden in het doolhof.

3. Speelpark Klein Zwitserland.
Verlengde Trappistenweg 35, Tegelen

En als het wél een mooie zonnige dag is, is dit park weer een heel leuke aanrader. Het paradepaardje is het Avonturenbos, maar neem ook zeker je zwemkleding mee voor in het zwembad. Verder is er een minigolfbaan en een Piratenland. Voor de kleuters is er een apart speelgedeelte.

4. De Batavier. 
Bergerweg 100, Alkmaar

Voor een actief dagje zit je hier helemaal goed. Trampolinespringen en scheuren in de miniautootjes bijvoorbeeld. Voor de ouders is er een fijn groot terras met een uitgebreide menukaart voor een lekkere lunch tussendoor.

5. Sprookjeswonderland.
Koizandweg 9, Enkhuizen

Een topcombinatie van attracties (zoals een schommelschip of autorails) en een speeltuin. Ook is een kinderboerderij met ezels, hertjes en lama’s. Bijkomen doe je bij één van de voorstellingen of door een wandeling te maken in het sprookjesbos.

6. Speelpark de Swaan.
Wagenweg 2, Oudkarspel

Heel fijn: op bepaalde dagen mogen ouders hier gratis naar binnen. Ook zijn eigen consumpties toegestaan. Zo hoeft het dus helemaal niet gelijk een duur dagje weg te worden. Neem de zwemkleding mee en spring vanaf het grote springkussen zo het water in of ga een rondje waterfietsen.

7. De Valkenier.
Koningswinkelstraat 53, Valkenburg

De grens tussen speelpark en pretpark is hier een beetje vervaagd, maar de combinatie van attracties en speeltuinen maakt dit wel een topdagje uit. Ze noemen zich het voordeligste pretpark van Nederland en dat klopt ook wel: een ticket is ‘slechts’ €14,95 per persoon en dat is het meer dan waard.

8. Amusementspark Tivoli.
Oude Kleefsebaan 116, Berg en Dal

Ook in dit park hebben ze inmiddels veel attracties gekregen, maar ook veel speeltoestellen. Leuk hier is dat het echt voor jong en oud is: ook veel speeltoestellen zijn voor de kleintjes erg geschikt. Daarnaast hebben ze speciale evenementen tijdens Halloween en de winter. Houd de site daarvoor in de gaten.

Credit: Troy T