Disney: 6 x wat je van tevoren wilt weten

Ga je naar Disneyland?

6x wat je van tevoren wilt weten

Ik was er. Voor de vierde keer. Want Disney = feest. Met, maar zeker ook zonder kinderen. Al zijn drie meisjes het perfecte excuus om je Pluto-fetisj de vrije loop te laten. Dit klinkt viezer dan ik bedoel, maar you get my drift. Dus we gingen. En het was wederom zonder weerga, zo leuk. Maar je bent niet de enige die staat te trappelen voor het hek, dus luister naar deze tips van de Disney-recidivist. Het maakt je leven een stuk makkelijker.

1.     Slaap in een Disneyhotel

Dan heb je de totale beleving en kun je de dag helemaal benutten, maar het park gaat voor hotelgasten al om 8:00 uur open dus je hebt het park dan even voor je alleen. Nou ja, niet helemaal, maar het is stukken rustiger.

2.     Ontbijt laat

Voordat je de hele mesjpoge hebt aangekleed en iedereen heeft gegeten, is het zomaar 9:00 uur. Is het beste uurtje dus al van je afgenomen. Het ontbijt in de hotels is tot 11:00 uur, dus wat je beter kunt doen is je kinderen een Sultana en een appel geven en om 8:00 uur het park in gaan, dan haak je om 10:30 nog eens bij het ontbijt aan en heb je die eerste tweeënhalf uur maar mooi te pakken. Ga dan meteen naar de attracties waar normaal de langste rij is; kun je tijdens de spitsuren een beetje rustig wandelen en winkelen.

3.     Reserveer de lunch van tevoren

L‘Auberge de Cendrillon in Disneyland is de plek waar je moet zijn voor een mooie lunch. Jij eet goed en je kinderen worden getrakteerd op dansjes en bezoekjes aan tafel van alle Disney-prinsessen. Je moet je creditcard er even op voorbereiden want goedkoop is het niet, maar dit moment memoreren ze in hun Oscar-speech later, echt. Tip: reserveer zodra je weet dat je naar Disneyland gaat, want ook hier geldt: vol is vol.

4.     Heb je een beperking, laat het weten

Disneyland is erg lief voor mensen die extra zorg nodig hebben. Zit je in een rolstoel of heb je een stoornis die binnen het autistisch spectrum valt? Laat het weten. In de City Hall in Disneyland kun je een speciale pas aanvragen waarmee je bij de rolstoelingang van attracties naar binnen mag en zo lange wachttijden vermijdt. Je hebt natuurlijk wel een doktersverklaring nodig en ze kijken heus wel even of je de boel niet flest, maar het is best eens fijn om een voordeel van een nadeel te hebben.

5.     Disney Studios

Euro Disney heeft twee parken: Disneyland en Disney Studios. Ik was altijd compleet gericht op Mickey en de zijnen, maar ben nu misschien nog wel meer verliefd op Disney Studios. De attracties daar zijn net iets volwassener.

6.     De Ratatouille-attractie

Je mag Parijs gewoon niet verlaten zonder die attractie te hebben gedaan. Meesterlijk is een understatement.