Dit wil je weten over TikTok

Het jaar 2019 stond misschien wel een beetje in het teken van TikTok. Een beetje boel zelfs. Het werd namelijk het snelst groeiende social media-platform ter wereld. Sinds 2017 kon je het al downloaden, maar dit jaar heeft deze app pas écht een giga groei meegemaakt. Inmiddels heeft het zo’n 3,5 miljoen gebruikers in Nederland. Maar wat is TikTok nou precies?

Het is een app waarbij je filmpjes kan opnemen, van maximaal een minuut lang. Het grote verschil met platforms als Facebook en Instagram is dat TikTok vooral een entertainment-app is in plaats van een lifestyle-app. De filmpjes kunnen grappig zijn, playbackend of dansend; eigenlijk alles wat je je kan bedenken. TikTok is vooral onder kinderen populair, maar krijgt laatste tijd ook steeds meer kritiek. Er zouden ook een aantal niet zulke kosjere types op zitten. Officieel is de jongste leeftijd waarop je TikTok mag hebben 13 jaar, maar veel kids vullen gewoon een andere geboortedatum in; probleem opgelost. Het is een hele leuke app waar je flink creatief mee kan zijn, maar af en toe ook een beetje oppassen dus. Lees hier nog de opvallende feitjes over deze razend populaire app.

1. TikTok is maar liefst 70% gegroeid ten opzichte van 2018
2. Het is de meest gedownloade app in de App Store, en laat dus YouTube, Snapchat, Instagram en Facebook achter zich
3. 41% van de gebruikers is tussen de 16 en 24 jaar oud en dat is ook meteen de grootste groep, daarna komen de gebruikers die jonger zijn dan 18
4. De app komt uit China
5. De populairste gebruiker is Loren Gray, met 34,8 miljoen volgers, daarna komt Baby Ariel (29,8 miljoen) en Zach King (26 miljoen)
6. 56% van de gebruikers is jongens, 44% is meisjes
7. De gebruikers zitten gemiddeld 52 minuten per dag op de TikTok-app
8. 90% van de TikTok-gebruikers gebruikt de app dagelijks
9. De megahit ‘Old Town Road’ van Lil Nas X heeft hij eerst op TikTok gepost voor het een hit werd
10. Komt de app musical.ly je bekend voor? Dat kan kloppen: deze werd in 2018 door TikTok overgenomen, maar het concept is weinig veranderd en dat kennen we nu dus vooral als TikTok