Eenzaam in deze tijden? Huur een cavia

Eerlijk is eerlijk, die lockdown waar we momenteel in zitten… Gezellig is anders. Behoorlijk saai is het vaak zelfs. Je ziet je vrienden veel minder. Geen school. Alleen maar thuis. Nieuwe juffen en meesters, want dat zijn nu ineens je ouders. Leuk is anders, op alle vlakken. Buiten spelen gebeurt ook veel minder. Het enige pluspunt is eigenlijk het weer dat gelukkig wel steeds beter wordt. En laat ik al helemaal niet beginnen over de meivakantie of de zomervakantie… Mocht er een uitje naar het buitenland in zitten, gaat die ook niet door.

 

We kunnen wel zeggen dat dat gewoon hartstikke stom is. En weet je wat niet stom is? Huisdieren. Nou knuffel ik normaal al heel veel met m’n kat, deze dagen komt ze al helemáál niet van me af. Vindt ze trouwens totaal niet erg hoor, want die houdt wel van aandacht. Maar de dieren die op kinderboerderijen wonen, die houden ook van aandacht — en krijgen dat nu een stuk minder. Heel zielig.

 

En daar kan jij dus wat aan doen. Kinderboerderij De Bossche Hoeve in Kruiskamp (Noord-Brabant) heeft namelijk een super leuk initiatief opgezet: je kan een cavia leasen. Huh? Leasen? Ja, een soort van huren. Dan heb jij tijdens deze coronatijden een knuffelmaatje erbij, die je weer teruggeeft wanneer het ‘normale’ leven weer begint. En aan de andere kant heeft die cavia ook een leuke tijd. Want wist je dat cavia’s eigenlijk alleen maar in tweetallen gehouden mogen worden? Dat komt omdat het hele sociale dieren zijn, die snel eenzaam worden als ze geen aandacht krijgen. Dat is toch zó zielig? En je kan je ouders makkelijk overhalen, want het is maar tijdelijk. WIN-WIN!