Handig, leuk én plasticvrij: rietjes van pasta zijn het nieuwste musthave item

Plastic rietjes lijken nu eindelijk verleden tijd te worden. Terecht ook wel, als je het mij vraagt. En als het alternatief ook nog eens veel leuker staat, heb je eigenlijk geen enkele reden meer om toch naar die plastic rietjes te grijpen. Ik heb al veel andere opties langs zien komen, maar deze vind ik echt té leuk: rietjes van pasta. De papieren rietjes gebruikte ik eerst altijd, maar die worden toch altijd een beetje slap als ze een tijdje in je drankje staan. Niet leuk en vooral niet handig.

Misschien verwacht je het al een beetje, maar de pastarietjes werden voor het eerst gespot in Italië. Hier gebruiken al meerdere bars en cafés dit alternatief, en dankzij het internet ging dit al snel viral. En zo gebeurde het dat Duitsland, Canada, Amerika en Australië ook al voor de bijl gingen. Hopelijk is ons kikkerlandje next, want deze rietjes zijn een echte musthave. Voor in de horeca maar ook lekker voor thuis. In een homemade smoothie bijvoorbeeld.

Even de facts op een rijtje: de rietjes worden gemaakt van tarwe, zijn volledig afbreekbaar en blijven in ieder geval een uur ‘goed’ in je drankje. Het enige wat je natuurlijk nog wilt weten is waar je deze in huis kan halen. Nou, gewoon online, bij Eco Giving bijvoorbeeld.