Harry Potter-fans verzamelen: je kan nu online lessen volgen op Zweinstein

Altijd al op Zweinstein een lesje willen meepakken? Verweer tegen de zwarte kunsten zou misschien nu wel van pas komen in deze coronatijden… Nou, thuis lessen volgen wordt een stúk leuker, want dat kan vanaf nu. Lijkt mij veel interessanter dan een uur geschiedenis of wiskunde. Op naar Zweinstein.

De site heet Hogwarts Is Here en je hebt verschillende cursussen die je er kan volgen. Ook is er een hele bibliotheek met allerlei Potter-boeken, zoals notities van Huffelpuf of een handleiding voor hoe je een goede Ravenklauw wordt. Wel even belangrijk: het is allemaal in het Engels, dus dan leer je ook nog eens je Engelse vaardigheden op te krikken.

Maar er is meer voor de Potter-fans. Schrijfster J.K. Rowling heeft deze week Potter At Home gelanceerd. Op deze site kun je checken of jij bij Griffioender terecht zal komen of toch bij Zwadderich (liever niet, natuurlijk). Ook hebben ze puzzels, quizzen en woordzoekers. Erg verslavend, kan ik je vertellen. En weer: allemaal in het Engels. Dus ook prima te verantwoorden dat je écht even een uurtje aan Harry Potter moet werken.