Hier wil je heen: MAD MEN BOWLINGBAAN IN WARMOND (bij leiden)

Dat er designbowlingbanen bestaan is sowieso al fijn nieuws. Dat de designbowlingbaan met het mooiste interieur van de wereld in Nederland staat, is honderd procent confetti. En daar wil je nu meteen heen.

Lucky’s Bowling in Warmond, da’s dus naast Leiden, wint de award voor het meest propere interieur. Stel je de Gouden Televizierring maar even voor en dan in bowlingland. Hoge plafonds, lekkere chesterfields en oude Leidse stadslampen geven een vintage filtertje aan de baan. En dat ze met kerst uitpakken blijkt uit het feit dat ik Lucky Bowling even verwarde met Disneyland bij het checken van de foto’s.

Bij bowlen denk ik, helaas, aan schimmige projectieschermen waar twintig videoclips uit de seventies op rouleren. Dat heeft Lucky’s Bowling net even iets anders aangepakt. Op de driehonderd vierkante meters aan videowall verschijnen kerstanimaties, terwijl jij ondertussen vrolijk je spare gooit.

Het bowlingmenu is ook striking. Zit je normaal aan een slappe frikandel en lauwe ijsthee, Lucky’s zet je een GT voor naast een knapperige, Italiaanse pizza. Worden die kinderfeestjes voor ouders ook ineens plezant. Maar die kun je natuurlijk ook thuis laten. De vraag is niet óf je gaat, maar wanneer en met wie.

Geschreven door Lynn van de Vorst

Beeld Instagram Lucky’s Bowling