Mays favoriete kinderkleding

“Waar shop jij zoal?” Onze office manager heeft een dochter van negen maanden en duikt nog wel eens neer op de grote poef die voor mijn bureau staat. Om een filmpje te laten zien, om te zuchten (vaak van trots, soms van zorg) en nu dus even om wat merkjes te vinden. Voor alle verse meisjes-moeders, mijn lievelingen. Want gebruik die babytijd, voor je het weet hebben ze een eigen wil en een eigen ‘smaak’ en lopen ze van kruin tot kuit in pailletten.

1. Petit Bateau

Mijn all time favorite. De kwaliteit is geweldig, het design klassiek. Je bent altijd meteen in Normandië, Parijs of aan de Côte. Het is nimmer schreeuwerig, altijd zacht en er is zoveel oog voor detail. Net weer even een lintje onder de knoopjes gestikt, een kraagje in een ander stofje. De liefde komt in de vijfde versnelling naar je toe.

2. Jacadi

Vroeger alleen in Frankrijk te koop, maar nu ook online. Voor als je een klassieke smaak hebt of een gelegenheid waarvoor je je kind klassiek wilt kleden. Voor de kwaliteit en de allure vind ik het nog best betaalbaar.

3. Club Cinq

Zei ik dat Petit Bateau mijn all time favorite was? Club Cinq is mijn grote liefde. Al is het maar omdat het allemaal in Nederland gemaakt wordt, van stoffen die Kathelijn, de vrouw achter het label, opkoopt. Ik heb er nog nooit iets gezien wat ik niet beeldschoon vond. De tule rokjes met het gouden biesje, jurken die je een verhaal in trekken zoals de Elba dress of de St. Michel dress, de zachte, vale kleuren… En haar jongenskleren. Die bedelen om een Brits prinsje. En had ik al verteld dat Club Cinq sinds kort ook voor volwassenen kleding maakt? Ik ben zo fan.

4. Gray Label

Eindelijk een merk dat ook zwarte items verkoopt voor baby’s. Op den duur ben je dat suikerzoete ook wel een beetje zat, toch? En sommige kinderen komen heel goed weg met een beetje een bite. De materialen van Gray Label zijn zacht en soepel en het is ook nog eens allemaal sustainable vervaardigd. Het is een heel basic merk, zonder opsmuk maar alles is mooi. En de sandaaltjes… Och, de sandaaltjes.

5. Ralph Lauren

Ergens in mij huist een ontzettende kakker, vrees ik, maar voor kinderen houd ik heel erg van dat preppy lookje. Sla in als je In New York bent of geef iemand die je kent en die naar de US gaat een boodschappenlijst mee, want daar  is Ralph Lauren echt veel goedkoper.

6. Catwalk Junkie

En dan vooral de Mini & Me-collectie die ze lanceerden met De Huismuts. Zo leuk.

7. 10 Days

Dat is dan weer precies het merk waar je moet zijn als je kind zichzelf te oud voelt voor het gepolijste en poezelige. Het zit lekker, het heeft een goede kwaliteit en het is cool.

8. Scotch & Soda

Exact wat zij en wij leuk vinden. Vrolijk en cool. En als je dan toch aan het shoppen bent op hun site, pak je meteen wat voor jezelf mee. Ja toch, niet dan?