Met deze 3 tips maak je je huiswerk leuk(er)

Huiswerk zal natuurlijk nooit je grootste hobby worden. Zo leuk is het gewoon niet en zeg nou eerlijk: er zijn wel betere dingen die we kunnen verzinnen om onze tijd mee te doden, toch? Helaas is het nou eenmaal een moetje en geloof mij: ik spreek uit ervaring, een klas blijven zitten is óók niet heel leuk. En tsja, om dat zoveel mogelijk te vermijden moeten we er toch maar aan geloven… Maar met deze tips maak je zelf je vervelendste wiskundehuiswerk een stukje draaglijker. Niet leuk, maar wel ietsje leuker. Komen ze.

1. Beloon jezelf. Spreek met jezelf af dat wanneer je bepaalde opdrachten af hebt, je iets leuks verdient. Dat kan vijf minuten op je telefoon zijn (maar daarna wel écht weer door), een handje chips of nootjes of vijf minuutjes van je favo serie. Zo deel je je huiswerksessie op in verschillende sessies en lijkt het minder lang en minder vervelend. Maar, en dit is een grote maar: je moet wel discipline hebben. Na die vijf minuutjes echt weer doorknallen.

2. Spreek met je vrienden en vriendinnen af om samen huiswerk te maken. Ook hier is discipline natuurlijk belangrijk, maar elkaar motiveren kan juist ook weer héél goed werken. En tip 1 kun je hiermee goed combineren: als beloning vijf minuten rust en even kletsen (want uitgepraat raak je toch nooit). Gezellig, en uiteindelijk is al je huiswerk af.

3. Sluit een deal met je ouders. Je ouders hebben waarschijnlijk ook geen zin jou vaak een schop onder je billen te geven dat je nou eens aan je huiswerk moet gaan. Maar als er een fijne prijs aan zit, maakt het dat huiswerk veel aantrekkelijker, toch? Als jij een week lang trouw aan je huiswerk zit, mag jij kiezen wat je op zondag wil eten. Of mag je een leuk uitje bedenken in het weekend. Een middagje lasergamen. Let maar op: jij hebt in no-time alles af.