OMG, komt er een Tony Chocolonely pretpark?

HOE LEUK is dit? Ik dacht echt even dat ik één of andere grap aan het lezen was online, maar nee… Het is echt waar. YES. Wat is er echt waar? Ons favoriete chocolademerk, Tony Chocolonely, gaat als alles goed is verhuizen naar de Zaanstad. Daar zijn ze van plan hun hoofdkantoor te vestigen, in twee fabrieken. In de ene fabriek zullen de cacaobonen worden omgezet in vloeibare massa, en in de andere fabriek wordt deze vloeibare chocola tot repen gemaakt. Nou klinkt een kijkje in die fabrieken al heel leuk (en lekker), maar het is nog beter…

Deze fabrieken krijgen namelijk een achtbaan erbij. EEN ACHTBAAN. Het ontwerp is er al en die is goedgekeurd door de gemeente Zaanstad. Zij zien het wel zitten dat veel mensen de stad opzoeken om een ritje te maken in deze achtbaan. Sterker nog: ze rekenen op maximaal 500.000 bezoekers per jaar. Hartstikke goed nieuws dus. En hartstikke veel mensen.

Het voelt een beetje alsof Sjakie en de Chocoladefabriek realiteit wordt en deze Tony Chocolonely de Willy Wonka van nu is. Dromen komen toch uit dus. Maar we moeten nog even wachten: als alles volgens plan loopt, kunnen we de fabriek (en de achtbaan) in 2023 bezoeken. ZIN IN.