Sex Safe: hét nieuwe boek met alles wat je wilt en móet weten vanaf elf jaar

De bloemetjes en de bijtjes. Op een gegeven moment moet je eraan geloven, voor hét gesprek erover. Maarre, de meesten doen dat tóch liever niet met hun ouders, maar hebben tegelijkertijd wel heel veel (terechte) vragen. En voor al die vragen die je hebt, en de vragen waarvan je nog niet wist dat ze je had, komen Fajah Lourens en Selwyn Senatori met de ideale oplossing. Het boek Sex Safe, voor alle kinderen vanaf elf jaar. Zo tussen je tiende en je zestiende begint je pubertijd en dat gaat natuurlijk gepaard met veel veranderingen.

“Kan ik zwanger worden van de eerste keer seks?” is één van de vele vragen die wordt beantwoord. Maar ook: “Waarom zijn mijn ouders zo irritant?” Ja, beste ouders, ook jullie moeten het af en toe ontgelden… Deze vragen worden begeleid met de illustraties van Selwyn Senatori en het boek bevat ook veel anekdotes van bekende Nederlanders, rappers en andere artiesten.

Sex Safe is te bestellen en ook te vinden in de boekwinkel. Fajah haalde hiervoor haar inspiratie uit haar eigen relatie met dochter Irem. Die miste een goed, handig, leuk én modern boek om haar alle ins en outs over seks en je veranderende lichaam te vertellen. Een musthave voor elke boekenkast, als je het mij vraagt.