Verliefd? De 3 dingen die je dus echt niet moet doen (en 3 wel)

Zie jij die jongen of dat meisje uit je klas wel zitten? Krijg je briefjes met harten van je stiekeme lover? Of vind je juist zijn beste vriend of vriendin een stuk leuker?

Verliefdheid is iets ontzettends leuks – maar het kan ook lastig en verwarrend zijn. Je weet namelijk niet altijd wat je met je gevoelens moet. En je weet ook niet altijd zeker dat de ander óók verliefd is op jou. Hoe pak je het aan, die kriebels in je buik? Wij hebben wat tips voor je op een rij gezet.

Dit kun je beter níet doen als je iemand leuk vindt of als je zelfs al een beetje verliefd bent:

1. Hem of haar de hele tijd berichten sturen. Of snapchats. Probeer niet té veel te doen. Als je een beetje mysterieus bent, dan ben je juist interessanter voor de ander.
2. Het aan iedereen vertellen behalve aan die éne persoon. Dan hoort je bijna-verkering het misschien van een ander en dat is wel een beetje suf, toch? Natuurlijk mogen je beste vriendinnen het weten. Maar liever niet de hele klas of je hele hockeyteam.
3. Ook niet slim: kattig tegen hem doen, ruzie met hem of haar maken of diegene negeren. En lach je schatjepatje ook niet uit waar zijn vrienden of vriendinnen bij zijn. Dat vinden ze eigenlijk niet zo leuk, ook al denk je dat het interessant of stoer kan lijken. Doe gewoon normaal, wees een beetje lief. Je hoeft echt niet anders te doen omdat je hem of haar leuk vindt.

Wat je dan wél kunt doen als je smoor bent? 

1. Zorg dat je in zijn of haar buurt bent. Natuurlijk ga je niet stalken of overdreven vaak bij iemands huis rondhangen, maar zorg er wel voor dat je elkaar érgens ziet. In de pauze, op het schoolplein, bij de tennisclub. Het maakt niet uit. Als je die ene persoon maar tegenkomt. Anders kan er natuurlijk niets moois gebeuren tussen jullie.
2. Wat ook kan helpen om het ijs te breken is samen met je vriendinnen met zijn vrienden afspreken. Zo maak je een grote vriendengroep en dan is de kans groter dat jullie vaak samen zijn en dat jij opvalt. En het is minder spannend dan alleen met z’n tweetjes samen afspreken.
3. Laat hem weten wat je van hem of haar vindt. Iedereen vindt het leuk om te horen dat-ie leuk wordt gevonden. Dus jouw zoetje ook. Wie weet komt het dan van een afspraakje. Je kunt ook iets kleins voor je vlam kopen en dat aan hem of haar geven, als je het niet allemaal durft te zeggen. Een lief cadeautje geeft de boodschap op een subtiele manier wel door.