Verslavend maar oh zo leuk: Mario Kart is beschikbaar als game op je telefoon

It’s-a-me, Mariooo. Jong of oud, meisje of jongen; iédereen was fan van Mario Kart. Op de Nintendo 64, de Wii of de Xbox, dit blijft het leukste racespelletje aller tijden. En nog leuker, vanaf 25 september is hij ook verkrijgbaar op je mobiele telefoon. Oh yes, let the games begin.

Mario Kart is verkrijgbaar voor iOS en Android apparaten, dus of je nou een iPhone of een Samsung hebt: er kan geracet worden. Dus de belangrijkste vraag is nu wie je kiest om mee te gaan racen. Wordt het Bowser, Luigi, Peach, of toch gewoon onze vertrouwde Mario?

Al eerder wisten ze ons lekker te maken met een teaser van hoe de game eruit gaat zien. Je checkt ‘m hieronder, en daarna ben je waarschijnlijk ook meteen overgehaald om als de wiedeweerga ‘m te downloaden in de App Store. En dan race je binnen no time door steden als Parijs of Rome.

Maarre, hoe werkt dat dan eigenlijk? Je rijdt in de Mario Kart app al automatisch, dus sturen doe je door van links naar rechts te swipen. Of andersom natuurlijk. Het pijltje voor je auto vertelt je welke richting je op moet. Ondertussen moet je ook nog proberen zoveel mogelijk muntjes te verzamelen, zodat je meer personages kan unlocken. En jaaa, natúúrlijk zijn de bekende gele bananen ook weer erbij.