Zeven leuke traktaties om vrijdag uit te delen

Haal de knutseldoos maar tevoorschijn en zet de oven maar vast aan. Zeven traktaties om wat kinderhandjes mee te vullen. Dit keer geen gezonde alternatieven want ja, het is toch een kinderfeest.

1. Rice Krispies

Zelf ben ik altijd heel fan van Rice Krispies. En niet alleen ik, feest is het als ik met gevulde boodschappentas aankom bij mijn neefjes en nichtje. Dan weet je ook meteen: over een uur liggen we allemaal misselijk op de bank. Het leuke van deze traktatie is dat je je volledige fantasie er in kunt stoppen en er zelfs hele kastelen mee kunt bouwen. Dit keer houden we het simpel. En zo dus ook de ingrediënten.

IMG_7396

Voor de basis:

  • 300 gram Rice Krispies (Kellogg’s)
  • 300 gram marshmallows (geen spekkies)
  • 50 gram roomboter

Smelt de boter en voeg de marshmallows toe. Laat het op laag vuur smelten. Zodra alles gesmolten is, voeg je de Rice Krispies toe en meng je alles in zijn geheel. Stort de massa in een grote ovenschaal/bakblik bekleed met bakpapier. Druk de massa goed aan en zet de schaal minimaal twee uur in de koelkast. En dan begint het creatieve gedeelte. Veel plezier en niet te veel snoepen, hè.

2. Spooklolly’s

Heel simpel en reuzeleuk, deze spookjes. All you need: een doos tissues, dropveters, een zwarte stift en een zak lolly’s.

IMG_7395

3. Bezempjes

Omdat er waarschijnlijk een overkill aan snoep opgehaald zal worden is het ook leuk om het nét even iets anders aan te pakken. Deze bezempjes bevatten ook nog een klein cadeautje in de  vorm van een potlood.

IMG_7398

4. Batman

Je moet wel wat wc-rolletjes verzameld hebben, maar hoe leuk zijn deze Batman-popcorndoosjes? Begin maar vast met knutselen, May.

IMG_7400

5. Vishengels

Tof toch, deze vishengeltjes? Klaar in een handomdraai en staat ook nog eens superleuk op tafel.

IMG_7399

6. Mummy Oreo’s

Hoe leuk zijn deze mummy Oreo’s? Afblijven, mommy. Voor de kids.

IMG_7403

7. Draculagebitjes

Voor de echte knutselmutsen onder ons kun je deze draculagebitjes maken.

IMG_7402