7x Leuke uitjes in de winter met je ouders

We hebben het allemaal al gemerkt: de dagen wordt steeds korter en korter. Tegenwoordig is het om zes uur al pikdonker. Dat is wel even wennen met die lange zomeravonden, hè? Maar dat betekent natuurlijk niet dat we alleen maar binnenshuis moeten zitten wanneer de zomer klaar is. Helemaal niet zelfs, want er zijn heel veel leuke dingen te doen deze winter. Bijvoorbeeld in de kerstvakantie, die er ook alweer aan zit te komen. Extra fijn dat we dan ook doordeweeks leuke uitjes kunnen plannen. Bijvoorbeeld bij één van deze plekken.

1. World of Dinos (Brabanthallen – Den Bosch). Van 21 december tot en met 5 januari is in Den Bosch de real life versie van Jurassic Park te bezoeken. Of nou ja, real life… Ze komen gelukkig niet tot leven, maar levensecht lijken ze wel. World of Dinos is de grootste dino-expositie van Europa en je vindt er meer dan 80 verschillende dino’s op ware grootte. En dat is gróót. Ga op de foto met de gigantische T-Rex of een Stegosaurus. Als het past natuurlijk…

2. Het Amsterdamse Winterparadijs (RAI Amsterdam). Dit evenement is ook van 21 december tot en met 5 januari en is leuk voor jong en oud. Dus ook de ouders zullen zich hier opperbest vermaken (met een glühweintje in de hand, bijvoorbeeld). Wat er allemaal te doen is? Lees maar even mee: een schaatsbaan, theatervoorstellingen, ijsracen, tube jumpen, virtual reality-experience, een zweefmolen en allerleukst: de Coca-Cola-kerstvrachtwagen is er ook. Meer dan genoeg voor een dag (of dagen) plezier dus.

3. Giga speelhal GameState (Amsterdam, Eindhoven, Kerkrade, Rotterdam, Den Haag, Utrecht). Deze gamehal is ZO leuk. Hier verveel je je echt geen moment. Handig om te weten: de locatie in Amsterdam is de grootste, van de hele Benelux zelfs. Speel er virtual reality games of Mario Kart, dans bij de Dance Arcade of ga de strijd aan bij air hockey. De spelletjes hier zijn oneindig.

4. IJskarten (Rucphen). Karten is sowieso al leuk, spannend en vooral héél snel. IJskarten is dat allemaal ook, maar dan nog nét even een tikkeltje leuker en spannender. Bij deze hal in Noord-Brabant kun je racen, maar voor kinderen t/m 15 jaar is er ook de mogelijkheid om onder toezicht te leren driften. Heel leuk. Let op: kids moeten minimaal 1,40 meter zijn om te kunnen karten op de racebaan.

5. Bezoek een pretpark. Huh? Een pretpark in de winter? Jawel, veel pretparken zijn gewoon open en tegen kou kun je je natuurlijk kleden. Groot pluspunt is dat het veel rustiger is en je dus veel meer uit je dag haalt. De volgende parken zijn gewoon open: Efteling (aanrader, de Winter Efteling is superleuk), Toverland, Slagharen, Phantasialand (Duitsland) en Park Tivoli. Handig om van tevoren al kaartjes te scoren, zo hoef je ook niet in de rij te staan en haal je het maximale uit je dag.

6. Ga naar het theater. Deze winter gaan er superveel leuke voorstellingen in première. Wat dacht je van Dolfje Weerwolfje, Buurman en Buurman, Vreemde Eend en Sneeuwwitje? Lekker warm binnen, dat is ook wel eens prettig. Check de sites voor het volledige speelprogramma. Het leukste is natuurlijk om er een dagje van te maken en erna nog ergens heen te gaan voor een warme chocolademelk (mét slagroom natuurlijk).

7. Jimmy’s Speelparadijs (Amsterdam). Een gigantisch speelparadijs en allemaal overdekt. Ze hebben hier klimmuren, springkussens, skelters, rollers disco’s en véél, veel meer. Voor de kleintjes is er een peuterhoek (t/m 4 jaar) en de ouders kunnen ondertussen wat eten in de kantine. Of gewoon meespelen natuurlijk en zelf de stormbaan trotseren…