De 10 leukste Netflix-films om met je kid(s) te kijken

Een filmavondje met de family is toch één van de gezelligste dingen die er zijn. Zeker in de winter, als je het mij vraagt. Verwarming lekker laten loeien, dekentje erbij, thee, koekjes en kijken maar. Dat is wat mij betreft ook één van de (weinige, moet ik wel zeggen) pluspunten van het feit dat het vroeger donker wordt. Des te eerder kan jij die bank op en terwijl het buiten al pikdonker is zet jij lekker Netflix op met de kids. Béétje lastig dat Netflix inmiddels te maken heeft met een gigantisch aanbod — luxeprobleem natuurlijk, maar maakt het kiezen wel een stuk pittiger. Daarom hier een leuk lijstje met de leukste films, voor jou én voor je kids.

1. The Knight Before Christmas. Een lekkere cheesy wegkijkfilm, waarbij je niet te veel hoeft na te kijken. Mierzoet is-ie, maar met vlagen schattig en ook best grappig. Absoluut een film voor jong en oud.

2. Falling Inn Love. Een beetje in dezelfde categorie als nummer één, maar daarom niet minder leuk. Deze zit alleen niet in de kerstsferen, maar kijk wel heel lekker weg en heeft als ultieme side kick een geit. Need I say more?

3. Paddington. Zo mooi en leuk gemaakt. Echt een feelgood-familiefilm. De boeken zijn natuurlijk ook heel bekend, maar voor mij is dit een zeldzaam geval waarbij de film minstens net zo leuk is.

4. Free Willy. Jaaa, een gouden oude. Hier ben ik echt mee opgegroeid en kan ‘m ook blijven kijken. De nieuwste animatiefilms, het is allemaal supermooi gemaakt, maar soms wil je gewoon een film als Free Willy. Blijft genieten.

5. De GVR, waarbij je woorden als snoskommer en liegebrok leerde. De verhalen van Roald Dahl blijven leuk, wie is hier niet mee opgegroeid? Een beetje jammer dat Netflix niet de allereerste animatiefilm van de GVR erop heeft staan, maar deze uit 2016 is ook een aanrader.

6. Raising The Bar. Niet een heel bekende film, wat zonde is, want hij is wel erg leuk voor de familie. Een 16-jarig meisje verhuist van Amerika naar Australië om daar op hoog niveau te gaan gymnastieken. Zeker als je kinderen al wat ouder zijn is deze coming-of-age-film leuk om te zien.

7. A Dog’s Purpose. Waarschuwing: zet de tissues maar vast klaar. Dierenliefhebber of niet, deze film is naast een familiefilm ook een behoorlijke tranentrekker. Overigens geen tranen omdat-ie zo zielig is, maar zo mooi en lief. Dat scheelt wel een hoop.

8. Middle School: The Worst Years Of My Life. Een grappige film over, je raadt het al: school. Klagen over school is denk ik iets waar we allemaal (veel) ervaring mee hebben, dus een comedy hierover is een schot in de roos voor de filmavond.

9. Happy Feet. Een animatiefilm met een Oscar, dat moet dus wel goed zijn. Opvallend genoeg is deze film niet van Disney of Pixar. Ik werd een beetje verliefd op de te schattige pinguïns en de film is zo vrolijk en vol muziek dat ik ‘m al behoorlijk vaak heb teruggekeken.

10. Jumanji. De oude versie staat helaas niet op Netflix, maar de nieuwe heeft mij positief verrast. Met wat ondeugende grapjes die de volwassenen snappen, maar ook veel slapstick-comedy die kids gegarandeerd hilarisch vinden.