Draag dit jaar je steentje bij en help de zwerfkatten in Nederland

Dat het in Nederland hartstikke koud kan zijn in de winter hoef ik je natuurlijk niet meer te vertellen. Ik loop allang weer in mijn winterjas, met sjaal, handschoenen aan en als het even kan ook nog een muts. Dán pas durf ik naar buiten, de kou trotseren. Natuurlijk, met een beetje geluk krijgen we dit jaar (of in begin 2020) nog wat sneeuw en dat is altijd wel weer heel leuk natuurlijk… Maar tot die tijd heb ik het vooral koud. Heel. Koud.

Maar wij kunnen lekker de verwarming hoog zetten en met een dekentje op de bank gaan zitten. Ik ben een enorme kattenliefhebber en mijn kattenhart begint wel een beetje te huilen na het lezen van het bericht dat de Dierenbescherming Brabant Zuid-Oost op Facebook postte. Zij doen een oproep voor het doneren van isoboxen. Dat zijn witte piepschuimdozen, die goed isoleren en dus goed als een huisje kunnen zijn voor de zwerfkatten. Wil jij je steentje bijdragen? Lees dan hun Facebookbericht hieronder. En mocht je nou niet in de buurt wonen maar wél iets goeds willen doen voor de zwerfkatten, contact dan de dierenopvang bij jou in de buurt. Isoboxen, maar ook oude theedoeken of handdoeken (tegen de kou) zijn vaak meer dan welkom.