Zet 14 en 15 december in je agenda als je van Pokémon Go houdt

Krijg jij maar geen genoeg van Pokémon Go? Hou dan het weekend van 14 en 15 december vrij, want op deze zaterdag en zondag is een giga Pokémon Go Community Day event (wereldwijd) aan de gang. Het is van negen uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds, dus je hebt een drukke dag voor de boeg. Dit evenement is een viering van alle afgelopen maandelijkse evenementen, vandaar dat deze twee dagen duurt. Maar de grote vraag die jij natuurlijk nu hebt is: wat kan ik van dit evenement verwachten?

Tussen negen uur ’s ochtends en negen uur ’s avonds heb jij veel meer kans om bijzondere Pokémon in het wild te vangen. Ben jij dus al eeuwen op zoek naar een Totodile, Torchic, Mudkip, Trapinch of een Ralts? Dat zijn nog maar een paar van de Pokémon die deze twee dagen in het wild héél veel te vangen zijn. Ook vind je in de raids Pokémon als Bulbasaur, Pikachu en Eevee: de Pokémon die centraal stonden in het vorige Pokémon Go Community Day event.

Maar dat is nog niet alles. Tussen elf en twee uur (goed timen, dus) heb je kans op nog meer leuke bonussen. Op zaterdag kom je dan Totodile, Swinub, Treecko, Torchic, Slakoth en Bagon veel vaker tegen. Op zondag zijn dat Mudkip, Ralts, Trapinch, Turtwig en Chimchar. Maar ook krijg je in deze uren veel meer XP en Catch Stardust — twee keer zoveel als normaal. Ben je een ei aan het uitbroeden? Heb jij even geluk: de afstand die je moet aflopen wordt in deze tijd gehalveerd. Dat wordt een weekend vol Pokémon Go.