Ongelooflijk maar waar

Zag je gisteren in het nieuws dat een vrouw een koala uit een brandend bos heeft gered in Australië? Geweldig, hè. Maar weet je dat er ook andersom verhalen zijn van dieren die het leven van mensen hebben gered? Komen ze.

1.     De blinde man in de hoge toren

Je hebt vast wel eens gehoord van de aanslag op de Twin Towers. Twee vliegtuigen die zo, boem, door de hoogste torens, de Twin Towers, van new York vlogen. In die torens werkten duizenden mensen. Een van hen was blind en werkte op de 78ste verdieping. Hij had ten eerste geen idee wat er allemaal aan de hand was en in de totale chaos had hij nooit de weg kunnen vinden. Maar hij had een blindengeleidehond en die heeft hem van de 78ste verdieping de weg naar buiten gewezen. De lift deed het natuurlijk niet en dus hebben ze samen 1400 trappen gelopen. Toen ze buiten waren, heeft de hond de man in veiligheid gebracht in een ondergronds metrostation. De hond heeft later een medaille gekregen.

2.     De dolfijnen en de zwemmers

In Australië is eens een surfer gebeten door een haai. Zijn rug lag open en de haai had een hap uit zijn been genomen. Toen hij dacht dat hij het niet ging redden, kwam er een groep dolfijnen die de haai heeft weggejaagd.

Er is nog een verhaal van een zwemmer die ineens een haai van vier meter lang op zich af zag komen. Hij dacht dat de haai hem zou opeten toen er ineens een groep (dat noem je een school) dolfijnen om hem heen kwam zwemmen. De dolfijnen joegen de haai weg en zijn een uur lang (de man was een professionele zwemmer en zwom dus best ver weg in de zee) om hem heen blijven zwemmen om hem te beschermen.

3.     De gorilla’s en de kleine kindjes

Het is niet altijd zo dat gorilla’s lief zijn voor kinderen (dus ga dit alsjeblieft niet uitproberen in de dierentuin), maar het is wel twee keer gebeurd dat een kind over de muur klom van het verblijf van de gorilla’s en twee keer is het gebeurd dat de gorilla het kindje beschermde en zelfs in zijn armen naar een bezorger droeg.

4.     De poes en de baby

Dit is vorige week in Colombia gebeurd en het is een ongelooflijk verhaal. Een baby kroop naar een steile trap en op het moment dat hij zou vallen, sprong de kat naar hem toe, greep hem in zijn nek en trok zo de baby van de trap weg. Daarna bleef de kat tussen de baby en de trap in staan zodat de baby niet naar beneden zou kunnen vallen.

Bijzonder, hè? Knuffel jouw huisdier maar even extra vandaag, want dieren zijn speciale wezens.